Avsmakarna

I vårt tycke och smak.

Oljebaren – 14 sep 2012 2012/09/16

Filed under: stockholm — avsmakarna @ 07:56
Tags:

I en liten trevlig lokal på Torsgatan ligger denna charmiga restaurang med kvarterskrogskänsla och genomgående ursprungsdeklarerade råvaror.

Menyn är säsongsbetonad och förhållandevis liten, men inspirerad och inspirerande. Eller vad sägs om ex. kaninlasagne? En stor eloge ges också för att man serverar den ungerska lurviga och välsmakande grisrasen mangalica i pata negra-form. Deliciöst.

Dryckeslistan är mycket ambitiös och bjuder in till att låta sig prova flera intressanta öl, både med hög alkoholhalt och dito pris.

Vi kan varmt rekommendera oljeprovningen innan maten. Fyra väldigt olika olivoljor med tillhörande informationsblad. Stor underhållning, och befriande att sleva i sig olja med tesked.

Matpriserna är rimliga och servicen god och personlig.

Olivoljeprovning. Mycket angenäm upplevelse.

Öl bryggd på champagnejäst, Omnipollo’s Leon. Betyg? Magnifico!

Mangalica med buffelmozzarella. Med olivolja, naturligtvis.

Stout-brässerad högrev med trumpetsvamp på surdegsbröd.

Hamburgaren! Malet nötkött från gotländsk Simgus-ko (Ejmunds gård), Oljebarens eget bröd, egensaltat och grillat bacon (Rocklunda), hemrörd hamburgersås och vällagrad Gruyère-ost. Serveras med handskurna pommes och coleslaw… Say no more, Mr. Birger Kung.

Marockansk gryta på killing. Men – VARNING FÖR KORIANDER!!!

Chokladtryffel.

http://www.oljebaren.com/

Smak Service Miljö Prisvärdhet Totalt
(max 20) (max 10) (max 10) (max 10) (max 50)
17 8 8 9 42

 

Lämna en kommentar