Avsmakarna

I vårt tycke och smak.

Grand Escalier – 18 okt 2012 2012/10/19

Filed under: stockholm — avsmakarna @ 20:32
Tags:

Vad fan hände?

Varför bytte Escalier namn till Grand Escalier? Det är ju fortfarande samma storlek på rulltrappan upp till gamla Gateau. Varför byggde man om en trevlig restaurang för att blidka rökarna med en rökruta? Förlåt, innergård. Varför höjde man priserna trots att restaurangmomsen sänkts? Varför blev maten så mycket sämre än den var tidigare?

Mycket kortfattat: Halvtafflig mat, tvungen vinlista, ocharmig service och insmickrande miljö.

Escalier som var så bra. Vad fan hände?

Stor eloge dock till den person som valde kvällens musik. Under vår fördrink får gästerna, som mestadels består av bukstinna direktörer och demoraliserade 90-talister, avnjuta Princes mästerliga ”Erotic City”, som det lilla lila geniet ursprungligen placerade som B-sida (!!!) till den inte heller så dåliga Billboard-ettan ”Let’s go Crazy” år 1984. Inte nog med det. Två år senare kom 12″-versionen som baksida till singeln ”Girls & Boys”. Denna version är både längre och bättre. Närmare bestämt 7 minuter och 24 sekunder högkvalitativt funk-ambrosia. Smaklig spis: http://www.youtube.com/watch?v=p5FxrT9smOs.

French 75. Gin, champagne, citronjuice och socker. Blandades för första gången på New York Bar i Paris för 97 år sedan.

Löksoppa med krutonger och ostflarn.

Liten råbiff. Bästa framträdandet under showen.

Boeuf Bourguignon. Omtyckt, men i trist sällskap av ett intetsägande potatismos.

Moules marinières. Små, tråkiga och åt helvete för mycket vitlök.

Entrecôte med silverlök. Definitivt inte värd sina 295 surt förvärvade och tungt beskattade svenska enkronor.

Tarte tatin. Kanske kungen av efterrätter, om man inte misshandlar konceptet med ett inlagt äpple på smördeg.

http://grandescalier.se/

Smak Service Miljö Prisvärdhet Totalt
(max 20) (max 10) (max 10) (max 10) (max 50)
10 5 5 4 24
 

Lämna en kommentar