Avsmakarna

I vårt tycke och smak.

Niklas – 20 sep 2012 2012/09/23

Filed under: stockholm — avsmakarna @ 18:10
Tags:

Varje halvår kommer Niklas Ekstedt och hans kollegor att resa iväg någonstans i världen och låta sig inspireras och lära sig det lokala köket. Detta för att sedan komma hem och ändra hela menyn och inriktning på restaurang Niklas. Vi hoppas att resan nästa gång går till någon ännu mer intressant och spännande region än det norditalienska Piemonte. Det italienska köket är bra, ja till och med jättebra, men vi hoppas naturligtvis att Niklas kommer att ta helt nya matkulturer till Stockholm, om än bara för sex månader.

Den norditalienska maten är genomgående vällagad och trevligt presenterad. Det barolokokta lammlägget med sin polare polentan utklassar allt annat. Dryckeslistan är gedigen, men i dyraste laget. Man borde kanske hålla ner antalet vin- och grappavarianter och istället sänka priserna några tior.

Det temporära konceptet kräver tyvärr anonymt porslin och en praktiskt spartansk matsal. Restaurangen är på tok för bullrig, och den blir heller inte mindre stökig när smårökiga gäng från förortsföretag går rakt genom matsalen för att ta sig in till kvällens after work på Kåken.

Menyn. Inte bara kvällens, utan det närmsta halvårets. Olivoljan uppe till vänster på bilden är magnifikt gräsig.

Kalvtartar

Kalvtartar med citron, selleri och fänkål.

Svamprisotto. Bravissimo!

Vildsvinskorv med bönragu.

Lammlägg kokt i Barolovin, med polenta. Yummy.

Semifreddo med fikon, hallon och salt kola. Överraskar tyvärr inte.

http://niklas.se/

Smak Service Miljö Prisvärdhet Totalt
(max 20) (max 10) (max 10) (max 10) (max 50)
17 8 7 8 40
 

Lämna en kommentar